Osobiście nie polecam tego typu diety - nie uwzględnia indywidualnych potrzeb organizmu, a poza tym podobnie jak wszelkie diety niskokaloryczne zazwyczaj kończy się efektem jo-jo. Wydaje mi się, że w tej diecie jadłospis jest ściśle określony i zgodnie z jej założeniami modyfikacje nie są wskazane. http://www.sfd.pl/DIETA_NORWESKA-t211698.html [...]
Pamiętaj że dużo lepszym wyborem jeżeli chodzi o zdrowie będą inne formy obróbki np. gotowanie na parze czy pieczenie. Jak już chcesz jakieś mięsko smażyć to najlepiej sprawdzi się smalec, rafinowany olej kokosowy. Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2021-07-02 15:02:28
[...] dojdzie do pewnych strat witamin i minerałów, musielibyśmy jeść wszystko surowe, choć niektóre rośliny oddają co mają najlepsze dopiero po obróbce termicznej np. pomidory, gotowanie na parze jesy chyba najbardziej bezpieczną obróbką termiczną dla warzywwięc nie ma co przesadzać, że trochę koloru Ci uciekło, chyba że hermetyczne zapakowanie i [...]
jesli chodzi o gotowanie na parze ja robie tak kupuje 2 kg fileta robie marynate do niej odstawiam na 48h do lodowki pozniej zamrazam i po wyjeciu mam pysznego kurczaka z parowaru
[...] z kolei smakuje jak podeszwa buta wojskowego podziel piers na trzu cześci lekko posól lekko pobieprz oprósz bazylią i ugotój na parze zobaczysz będziesz zadowolony do tego gotowanie na prze pozbawia mięsa tłuszczu który potem mozesz sobie zastapic zdrowszy np polewając tą pierś oliwą z oliwek kub olejem lnianym albo zrobi sobie dzień dziecka i [...]
[...] - taki mix kupowałem) - i po 20-30min. masz posiłek. Nie narobisz się, a jak dobrze przyprawisz, to wychodzi spoko danie. (jak teraz patrzę - moczenie+gotowanie, to jednak nie takie szybkie to danie) Koniec remontu.. Trochę się namachałem!! Więcej niż myślałem, ale OK. Wróciłem do gry! Choć ciężko było.. MovingTarget [...]
[...] te zdrowe tłuszcze omega-3 nie tracą swoich własności albo co gorsza nie stają się niezdrowe? I tak w ogóle, jak można przyrządzić rybę szybko, smacznie i zdrowo? Bo gotowanie w wodzie odpada, na parze - raz na jakiś czas ok, ale na dłuższą metę brzydnie, piekarnik - również tylko raz na jakiś czas ze względu na czas przygotowywania dań, [...]
Gotowanie w wodzie, na parze, smażenie, grillowanie - sposobów na przyrządzenie potrawy jest naprawdę wiele. Różnią się one nie tylko długością obróbki termicznej aby produkt był zdatny do spożycia ale również smakiem po przyrządzeniu. Ze względu na różnorodność procesów obróki termicznej bardzo wiele osób staje przed pytaniem - który jest [...]
najlepsza to by była gotowana na parze bo nie traci wtedy tylu cennych kalorii co po innej obróbce cieplnej np: gotowanie, smażenie, pieczenie,najlepiej to ugotuj sobie ryż i pierś z kurczaka(odzielnie) i zjedz to, do ryżu można tez dodać przyprawę curry wtedy zmieni on kolor na żółto !!!!!!! pzdr
[...] kasza ryż makaron plus surówka na 2 dni albo warzywa na parze też wyjdzie pietnastak i to z energię potrzebną do urypania liczę ... więcej się człowiek nawtyka i w domu ... ale jednak trochę podziałać trzeba i minimum skilla mieć żadne tam "gotowanie" ale min. żeby to zjadliwe było chociaż Zmieniony przez - QhuTaz w dniu 2/12/2021 12:04:45 AM
[...] puree z toną smalczyku ze skwarkami są świetne w smaku, nie sposób się oprzeć. Gdzie tkwi problem? Ziemniaki można przygotować na wiele różnych pysznych i zdrowych sposobów, gotowanie ich nie jest jedyną formą obróbki termicznej. Smażenie jest najgorszą formą obróbki kartofli, szczególnie w głębokim tłuszczu. Gotowanie w wodzie pozbawia ich ok. [...]
ja gotuję ryż na parze w mikrofali w 15-17 minut w zależności od ilości i też ilością wody reguluję twardość ;-D dobry gadżet z tego xiaomi, ale bym chyba wykorzystał tylko to gotowanie na konkretną godzinę ;-)
[...] ziemniaka na pol, posypuje kminkiem, ewentualnie do gustu jakimis innymi przyprawami i do piekarnika (bez folii, bez niczego), a za pol godzinki - mmm, yami, yami :) gotowanie w wodzie tez zabija ziemniaka (podobnie jak i inne warzywa), takze piekarnik to dla mnie numer jeden ewentalnie na parze (pare polecam do wszystkich warzyw, ale co [...]